Привлеченият пред дни Луис Суарес стартира по феноменален начин кариерата си в “Атлетико” (Мадрид). За около 20 минути на терена срещу “Гранада” уругваецът вкара два гола, направи асистенция, а и ВАР му отне правото да изпълни дузпа. В крайна сметка “дюшекчиите” победиха с 6:1 като домакини в среща от третия кръг на Ла Лига, която обаче е първа за тях през новия сезон, защото получиха по-дълга почивка.

Суарес започна на пейката, но се появи на терена в 70-ата минута. Само три по-късно той изведе Маркос Йоренте за четвъртия гол. След това бившият футболист на “Барселона” като че ли беше спечелил наказателен удар и се нагласи да шутира, но реферът размисли, след като видя повторение на ситуацията и отмени първоначалното си решение, пише Монитор. И все пак Суарес успя да се разпише, след като в 85-ата майсторски насочи топката в мрежата след удар с глава. В добавеното време той първо удари греда, но при добавката беше точен за 6:1. Освен това той изпусна още една добра възможност.

Атлетико Мадрид - Гранада 6:1

Голмайстори: 1:0 Коста, 2:0 Кореа (47), 3:0 Феликс (65), 4:0 Йоренте (72), 5:0 Суарес (85), 5:1 Молина (87), 6:1 Суарес (93)