Треньорът  на Атлетико Мадрид Диего Симеоне остана впечатлен от дебюта на Луис Суарес с екипа на столичани. Суарес влезе в игра в 70-ата минута при победата с 6:1 над Гранада за първенството и вкара два гола, а освен това даде и асистенция за разгромния успех. 

"Двата гола не ме впечатлиха толкова, колкото асистенцията и движението му по терена. Смените на Маркос, Витоло, Томас Партей и Суарес наистина ни дадоха нещо екстра на терена. Самият Суарес знае какво трябва да прави и го прави - играе за отбора", каза Симеоне след мача.

"Всичко зависи от самите нас, от дълбочината в състава и от увереността на футболистите. Те трябва да се чувстват свободни да играят. Пристигането на толкова важен футболист като Суарес винаги може да подобри даден отбор, но само когато той така или иначе е сработен. Имаме амбиции, но ще продължаваме да играем мач за мач, както винаги сме го правили".

"Трансферът на Суарес ни дава много дълбочина и ако всички в основната група приемат игровото време, което ще имат, то ние със сигурност ще направим добър сезон. Аз търся такива хора, когато градя отбор. Те трябва да знаят, че понякога ще играят, а друг път - не. Така се формират големите отбори и това търсим ние", добави Суарес.