Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че отборът му заслужава повече уважение след равенството 1:1 с Нюкасъл у дома вчера, дошло след отсъдена с решение на ВАР дузпа в полза на "свраките" в 97-та минута.

Лондончани бяха по-добри през целия двубой и пропуснаха няколко възможности да удвоят преднината си, а в самия край топката срещна ръката на Ерик Дайър в наказателното поле на домакините и след дълга консултация с ВАР реферът Питър Банкс отсъди дузпа, реализирана от Калъм Уилсън за крайното 1:1. 

"Бяхме фантастични, но техният вратар заслужава наградата за играч на мача, освен ако не искат да я дадете на някой, който не е играч. Не искам да говоря за решението. Само ще кажа, че не мисля, че Тотнъм получава уважението, което заслужава. Аз съм много щастлив и горд, че водя този клуб, но мисля, че той заслужава повече уважение", коментира Моуриньо след двубоя.

Той не пропусна да се заяде и с бившия си отбор Манчестър Юнайтед, който получи дузпа след последния съдийски сигнал в мача с Брайтън, донесла успеха с 3:2. "Отидох към тунела още щом реферът наду свирката. Знам, че при някои отбори може да се случи нещо важно дори след последния съдийски сигнал, но знаех, че за нас всичко е приключило със сигнала", каза португалецът.