Централният защитник на Тотнъм Кристиан Ромеро няма да играе с Уулвърхямптън в предстоящия мач от английската Висша лига. Мениджърът на "шпорите Антонио Конте заяви днес, че Ромеро е контузен от мача с Челси. Ако се положат максимално усилия, може и да бъде хвърлен на терена, решението на всички е да не бъде рискуван.

Много английски вестници написаха, че той ще бъде извън терена няколко седмици, но Конте отхвърли това предположение.

"За Кристиан мога да кажа, че той имаше малък проблем в последните минути на мача с Челси. След края на срещата се обади болка в аддукторите, обясни Конте ситуацията с 24-годишния аржентински защитник.

"Направихме му прегледи. Самият футболист поиска да го включим в групата за мача с Уулвърхямптън, но аз съм против. Има толкова много мачове до края на сезона, така че е глупаво да го рискуваме точно сега. Поради тази причина и не в групата, заяви още треньорът.

Полузащитникът Оливър Скип е близо до връщане на терена след възстановяване на счупен крак, макар той все още да прави единствено бегова работа.

"Надявам се на малко повече късмет за този футболист, защото от януари насам започнаха проблемите му и сякаш нямат край. Надявам се, че ще бъде във форма, когато дойде сгъстения календар с многото мачове", допълни Конте.

Конте и колегата му от Челси Томас Тухел се сдърпаха два пъти по време на лондонското дерби миналия уикенд, завършило 2:2. Двамата получиха червени картони, но последваха обжалвания и италианецът заяви, че се надява да бъде на тъчлинията в мача с Уулвс.

"Правилно е да си бъда на пейката. Повтарям, че след тази ситуация човек може да научи много. Но в същото време от моята гледна точка е добре да се науча да оставам спокоен и да се контролирам, допълни още цитираният от БТА Конте.

Спърс започнаха с категоричното 4:1 над Саутхямптън, след това последва и 2:2 с Челси и е един от шестте отбора с 4 точки.

Снимка: БГНЕС