В понеделник ще стане ясно дали двугодишната забрана на Манчестър Сити да участва в европейските клубни турнири ще остане в сила. Тогава Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) ще се произнесе по жалбата на “гражданите” срещу наказанието, наложено от УЕФА заради нарушения на Финансовия феърплей.

През февруари европейската футболна централа отсъди, че английският клуб е направил сериозни финансови нарушения в периода 2012-2016, поради което извади за две години тима от участие в евротурнирите и го глоби с 30 милиона евро. 

Ръководството на Сити веднага обжалва решението и заяви, че обвинението е несправедливо. От клуба изразиха увереност, че КАС ще отмени наказанието, като подобна увереност демонстрира наскоро и мениджърът на “гражданите” Пеп Гуардиола. “Готови сме. Имам голяма вяра и увереност, че ще можем да играем в Шампионската лига”, коментира испанецът.

Миналата вече от КАС обявиха, че крайното решение, което не подлежи на обжалване, ще бъде публикувано на сайта на организацията в понеделник от 11:30 часа българско време. /БГНЕС