Европейската централа се забърка в скандал с рефера на последния четвъртфинал от Шампионската лига между "Манчестър Сити" и "Лион". Французите заплашиха, че ще подадат жалба срещу нидерландския арбитър Дани Макейли. 

Ако "Сити" стигна полуфинал, то това ще означава директно класиране на "Аякс" за груповата фаза на турнира догодина, което включва 15 милиона евро от награден фонд. Единственият шанс на "Лион" да остане в кампанията, е да спечели трофея.

"УЕФА нямаше право да постави Макейли! В никакъв случай! - коментира цитираният от "Труд" Дик Йол, бивш елитен съдия от Нидерландия. - Представете си какво ще пишат френските вестници при загуба на "Лион"? Аз не се съмнявам в коректността на Макейли. Той има огромна репутация в УЕФА. Но стигне ли се до дузпа за "Сити", не ми се мисли."

Александър Чеферин, президентът на УЕФА, се е самоизолирал в хотели в Германия и Португалия. Словенецът не напуска стаята си, не излиза на улиците и непрекъснато е тестван  за коронавирус. Идеята на УЕФА е именно Чеферин да награди новите носители на Лига Европа и Шампионската лига - съответно в Кьолн и Лисабон.