Ръкавицата към „Ливърпул“ е хвърлена – „Манчестър Сити“ откри сезона с победа на едно от най-трудните места. „Гражданите“ триумфираха с 3:1 на терена на „Уулвърхемптън“, за да изравнят 120-годишен рекорд. 

Единствено „Астън Вила“ в периода 1891-1900 г. бе нареждал десет поредни победи в първите кръгове на сезоните в елитната дивизия. А преди 12 кампании „Сити“ за последно падна на старта.

Кевин де Бройне от дузпа, младокът Фил Фодън и Габриел Жезус вкараха головете за тима на Пеп Гуардиола. С първия си точен удар „вълците“ върнаха едно попадение чрез Раул Хименес, имаха шанс и да изравнят.

Фодън пък се превръща във все по-важна част от „Сити“. Младият национал е участвал в 22 гола (12 попадения и 10 асистенции) в 33 мача като титуляр, пише "Труд". Де Бройне пък е №1 във Висшата лига по този показател. Белгиецът има пряка намеса в 34 гола от началото на миналия сезон (14 попадения и 20 асистенции).

Гуардиола каза, че в четвъртък срещу „Борнемут“ за купата на лигата ще пусне почти само футболисти от академията на „Сити“.