Манчестър Сити започна кампанията си в Шампионска лига с победа над Порто с 3:1 в двубой от Група C, игран на стадион "Етихад".

Футболистите на мениджъра Пеп Гуардиола допуснаха попадение рано, рано в срещата, след като Луис Маруланда (14') се разписа за гостите. Малко след това Серхио Агуеро (21') възтанови равенството, реализирайки точно от дузпа. През втората част голове Илкай Гюндоган (65'), Феран Торес (73') донесоха победата за "гражданите".

Така Сити и Олимпиакос се наредиха съответно на първо и второ място в групата си с 3 точки. Олимпик Марсилия и Порто ще се надяват на първи точки в следващия кръг на турнира на богатите.

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора не предприемаха излишни рискове. "Гражданите" се опитваха да наложат играта си, но гостите демонстрираха самочувствие и не позволяваха това да се случи.

Противно на очакванията, португалците поведоха в резултата още в 14-ата минута. Луис Маруланда демонстрира техника и нахлу в наказателното, където с прецизен изстрел насочи топката към долния ляв ъгъл - 0:1.

В 17-ата минута Пепе повали на земята Риад Марез в пеналтерията. Съдията Андрис Трейманис се поколеба и предпочете консултация с ВАР. В крайна сметка реферът посочи бялата точка и Серхио Агуеро не прояви милост.

В следващите минути играта продължи да бъде равностойна, като дълбоката преса, която играчите на Порто налагаха, не позволяваше на манчестърци да разиграват свободно топката в типичния си стил. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част случващото се на терена не търпеше промяна и точно когато се смяташе, че Сити няма решение за преодоляване на защитата на Порто, Илкай Гюндоган успя да се разпише. Халфът отправи великолепен изстрел от пряк свободен удар, пращайки фалциараната топка в десния ъгъл на Марчесин.

Това окрили "гражданите" и те удвоиха преднината си малко по късно. В 73-ата влезлият преди минути Феран Торес получи хубаво извеждащо подаване и насочи кълбото във вратата за 3:1. 

В 83-ата минута Родри изпробва късмета си с мощна тупалка от респектиращо далечно състояние. За късмет на Марчесин, топката разтресе левия страничен стълб на вратата.

Манчестър Сити - Порто 3:1

Голмайстори: Серхио Агуеро (21'д.), Луис Маруланда (14'), Илкай Гюндоган (65'), Феран Торес (73')

Сити: Едерсон, Уолкър, Диаш, Гарсия, Кансело, Родри (Фернандиньо 85' - Стоунс 90+4'), Силва, Гюндоган (Фодън 68'), Марез, Стърлинг, Агуеро (Торес 68')
Мениджър: Пеп Гуардиола 

Порто: Марчесин, Сар, Мангулу, Пепе, Сануси (Накаджима 77'), Урибе, Оливейра, Корона (Нану 77), Виейра (Тареми 77'), Маруланда (Манафа 55'), Марега 
Треньор: Серджо Консейсао

Манчестър, стадион "Етихад"
Съдия: Андрис Трейманис
Жълти картони: Уолкър, Силва, Кансело, Гарсия, Фернандиньо (Сити); Пепе (Порто)