Манчестър Сити забрави разочарованията във Висшата лига след нова победа в Шампионската, при това този път много убедителна. 

Гражданите сразиха Олимпик Марсилия с 3:0 на френска земя, след като не оставиха съмнение в превъзходството си. 

Кевин де Бройне изигра поредния си великолепен мач, а хората на Пеп Гуардиола доминираха от началото до края, за да спечелят и втория си мач в група С. 

По този начин те имат 6 точки и уверено гледат към следващата фаза, докато домакините загубиха и втория си двубой и остават в дъното, без особени шансове да продължат напред. 

В състава на домакините изненада бе това, че Димитри Пайет остана на пейката. За гостите се завърнаха Аймерик Лапорт и Кевин де Бройне, а триото в атака бе съставено от Фил Фодън, Феран Торес и Рахийм Стърлинг. 

Гостите започнаха силно с два неточни удара на Де Бройне и Диаш, но при първия имаше рикоше, а при втория защитникът не се справи на ниво. Домакините пък се чувстнаха комфортно да приемат играта. 

Малко по-късноФодън стреля право в ръцете на Манданда от малък ъгъл, преди гостите да открият, макар и след грешка на френския тим. Чалета-Цар пропусна една топка покрай себе си, тя стигна до Де Бройне, който веднага намери Феран Торес и испанецът отбеляза отблизо и във втория си мач от Шампионската лига. Белгиецът пък се отчете с 87-ата си асистенция за Гражданите. 

Англичаните продължиха да доминират и след това и да създават напрежение, но не бяха прецизни в най-важния момент. В 35-ата минута Зинченко бе близо да накаже нова грешка на Марсилия, но прати топката от външната част на вратата. 

Домакините успяха да стрелят точно в 41-ата минута, но опитът на Радонич от дистанция не донесе проблеми на Едерсон и паузата очаквано дойде при аванс за гостите. 

След нея марсилци опитаха да бъдат по-активни и в 55-ата минута бяха близо до гол. Товен опита амбициозен шут от трийсетина метра, който не трябваше да затрудни Едерсон, който обаче не се справи на ниво и топката се отби в гредата. Де Бройне пък продължаваше да блести за Гражданите. 

Гюндоган стреля право в Манданда при поредната атака на гостите в 72-ата минута, преди те да си гарантират победата. В 76-ата халфът се реваншира, когато след центриране Стърлинг върна топката с глава и Гюндоган вкара. 

В 81-ата минута Стърлинг се възползва от още един перфектен пас на Де Бройне, за да оформи крайния резултат с удар отблизо. 

Марсилия – Манчестър Сити    0:3

0:1 Торес 18
0:2 Гюндоган 76
0:3 Стърлинг 81

Марсилия: Манданда, Сакай, Алваро, Камара, Амави, Балерди, Радонич, Чалета-Цар, Кюзанс (85 Гей), Ронжие (65 Сансон), Товен
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт (78 Стоунс), Зинченко (69 Кансело), Родри, Гюндоган (78 Б. Силва), Де Бройне (83 Палмър), Фодън, Торес (78 Марез), Стърлинг