Порто и Манчестър Сити направиха неособено бляскаво 0:0 в мач от група С на Шампионската лига, като резултатът бе удобен и за двата тима. 

Англичаните, които си бяха осигурили място в елиминациите с 4 поредни успеха, си гарантираха първото място в групата  с 13 точки. Домакините пък продължават на 1/8финалите, тъй като имат 10 и не могат да бъдат достигнати. 

Гражданите бяха по-настойчивия тим, като особено през второто полувреме имаха няколко добри положения, но ги пропуснаха и в крайна сметка не успяха да спечелят на португалска земя. 

В състава на Сити очаквано имаше 7 промени от победата над Бърнли, като само Едерсон, Диаш, Родри и Торес запазиха местата си, а Рахийм Стърлинг водеше атаката. 

Английският тим започна добре, но без да стигне до чисти положения в началото. Драконите пък определено бяха подредени доста дефанзивно. В 16-ата минута Едерсон се сблъска с Монтейро в наказателното поле, но дузпа нямаше как да има. 

В средата на полувремето домакините стигнаха до опасна ситуация, но нямаше кой да се възползва от добра топка пред вратата. Последва контра за Гражданите и Фодън изведе Торес, но вратарят на Порто Марчесин спаси отлично с крак. 

След половин час игра все още нямаше нито един удар към двете врати, а Сити имаше 64% притежание на топката, но това не носеше нищо. Все пак в 32-ата минута за домакините стана напрегнато, но първо Стърлинг не успя да стреля, а малко след  това все пак шутира, но играч на домакините изби. 

Оливейра стреля над целта за домакините, след което Родри имаше две възможности, но така и не се стигна до спасяване на вратаря на Порто, така че паузата дойде при 0:0. 

След нея гостите ситуацията не се промени особено. Гостите бяха по-активни, а домакините се защитаваха и чакаха възможност за контаатака. При една такава Оливейра стреля отдалеч, но право в ръцете на Едерсон. 

Фил Фодън играеше много силно за Сити, но хората на Гуардиола изпитваха трудности срещу сгъстената отбрана на противника. В 58-ата минута все пак дойде най-добрата възможност за английския тим. Фодън изведе добре Стърлинг, но Марчесин го затвори, топката попадна в Торес, но той се забави и Манафа изби от краката му. 

Малко по-късно Фернандиньо даде отлично диагонално подаване, но Фодън не успя да засече. В 69-ата минута гостите пак направиха сериозен пропуск. Първо Диаш спря Стърлинг, след което Торес опита атрактивен удар отблизо, но някак си Марчесин успя да избие. 

Натискът на Сити се засили и Марчесин направи нови спасявания, за да разочарова Бернардо Силва и влезлия от пейката Габриел Жезус, преди в 80-ата минута гостите все пак да вкарат. 

Жезус стреля към вратата, вратарят на Порто успя да избие в гредата, но бразилецът успя да направи добавка. Последва обаче намеса на ВАР заради съмнения за засада и голът бе отменен заради нередовна позиция на Родри секунди преди попадението. Такава имаше и в крайна сметка мачът приключи удобно и за двата тима при 0:0. 

Порто – Манчестър Сити    0:0

Порто: Марчесин, Манафа (71 Еванилсон), Мбемба, Сар, Диого Лейте, Сануси, Корона (63 Луис Диаш), Урибе, Оливейра, Монтейро, Мерега (71 Нану)
Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Гарсиа, Зинченко, Фернандиньо, Родри, Б. Силва, Фодън, Стърлинг, Торес (71 Жезус)