Манчестър Сити продължи със силното си представяне и отнесе с 4:0 Кристъл Палас у дома. 

Гражданите доминираха от началото до края, за да запишат 5-а поредна победа в първенството, след  която излязоха на 2-о място с 35 точки, на 2 от лидера Ман Юнайтед и мач по-малко от градския си съперник. 

Защитникът Джон Стоунс избухна с 2 гола, за да продължи с отличното си представяне през сезона, а Гюндоган и Стърлинг добавиха по още един гол. Палас направи твърде малко и логично загуби, като тимът остава с 23 точки във втората половина на таблицата. 

За Гражданите Жоао Кансело, Родри, Риад Марез и Фил Фодън останаха на пейката, а Уокър, Фернандиньо, Стърлинг и Жезус започнаха. За гостите изненадващо Уилфред Заха дори не бе в групата. 

Домакините установиха контрол напълно очаквано от самото начало, но трудно стигаха до добри положения. Лондончани бяха добре подредени и дебнеха за опасна контра. 

Гражданите се затрудняваха, но успяха да поведат в  средата на първото полувреме. След корнер топката бе изчистена, но бе върната към Де Бройне, който я сложи на главата на Джон Стоунс и той я прати във вратата. Това бе асистенция №100 за белгиеца във всички турнири за Небесносините и попадение №1 в първенството за Стоунс. 

До почивката не се случи нищо особено и паузата логично дойде при аванс за Ман Сити. Веднага след нея Стърлинг падна в наказателното поле, но реферът правилно подмина положението. 

Класата на домакините обаче си каза думата и в 56-ата минута те вкараха отново. След корнер Гюндоган отне топката, заобиколи Таунзънд и със страхотен удар реализира в далечния ъгъл. 

Последва пропуск на Де Бройне, който не намери вратата преди Стоунс да вкара отново. След поредния ъглов удар се получи разбъркване, а защитникът бе най-съобразителен и изпревари Кейхил, за да направи добавка. 

След това мачът просто се доиграваше. Гуардиола даде почивка на Де Бройне и Гюндоган, но до край неговият тим вкара все пак още един гол, след като Стърлинг отбеляза от пряк свободен удар. 

Манчестър Сити – Кристъл Палас    4:0

1:0 Стоунс 27
2:0 Гюндоган 56
3:0 Стоунс 68
4:0 Стърлинг 87

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Зинченко, Фернандиньо, Гюндоган (71 Кансело), Де Бройне (71 Торес), Б. Силва (69 Фодън), Стърлинг, Жезус
Кристъл Палас: Гуаита, Уорд, Томкинс, Кейхил, Мичъл, Маккартър, Маккарти, Миливойевич (69 Ридевалд), Таунзънд, Езе, Аю