Манчестър Сити се спаси от грандиозен резил в двубой от 1/16-финалите за ФА Къп. "Гражданите" спечелиха с 3:1 като гост на Челтнъм, но победата не дойде никак лесно.

През първата част Сити бе много по-активният отбор, но изненадващо домакините удържаха натиска на своя именит съперник и отборите се оттеглиха на полувремето при нулево равенство.

Второто полувреме бе доста интересно и драматично. То започна по шокиращ начин, след като отборът на Челтнъм успя да поведе в 59-тата минута и постави гражданите под сериозно напрежение. Резултатът се запази такъв до 83-тата минута, когато само в рамките на три минути Манчестър Сити обърна резултата, а головете бяха дело на Фил Фолдън(83') и Габриел Жесус(86'). В самия край на срещата се разписа и Феран Торес(90'), като това бе и последното действие в мача.


Първият сто процентов шанс в мача бе пропилян от "гражданите". В 12-тата минута Бенжамен Менди отправи страхотен шут от воле, но защитник на домакините изби с глава от самата голлиния.

Малко по-късно и пред Феран Торес се откри добра възможност. Той стреля по земя, но стражът на отбора от Втора лига бе заел добра позиция и отрази удара му.

Сити бе много по-добрият отбор и атакуваше непрестанно своя опонент, но домакините се бранеха доста смело и успяха да се приберат на почивка при нулево равенство.

Осем минути след подновяването на играта Фил Фолдън пусна страхотен пас към Габриел Жесус. Стрелецът се озова сам срещу вратаря и го елиминара, но топката се отби в дясната греда и излезе в аут.

Само 5 минути по-късно домакините шокираха своя съперник. Топката бе пратена в наказателното поле след прекрасно изпълнение на странично хвърляне и Алфи Мей, от състава на Челтнъм изпревари защитниците на Сити и промуши кълбото в мрежата. 1:0.

В следващите минути "гражданите" засилваха своя натиск и в 72-рата минута се наложи на Грифитс да прави невероятно спасяване. Вратарят на домакините спаси чудесен изстрел на Рияд Марез.

Към края на срещата играчите на Челтнъм се измориха, а натискът на Сити стана свиреп. В 83-тата минута Фил Фолдън получи страхотно подаване в наказателното поле и от въздуха прати топката във вратата на домакините.

Само три минути по-късно гостите стигнаха до пълен обрат. Габриел Жесус се измъкна от засадата и с бомбен шут не остави никакви шансове на Грифитс.

В добавеното време на срещата се разписа и Феран Торес, а с това беше сложен и точка на спора. Сити се изпоти, но победи!

Челтнъм - Манчестър Сити 1:3

Голмайстори:

1:0 - Мей 59'
1:1 - Фолдън 83'
1:2 - Жесус 86'
1:3 - Торес 90'

Челтнъм: Грифитс, Раглан, Тозър, Бойл, Блеър, Азаз, Томас, Клемънтс, Фрийстоун, Мей, Лойд

Манчестър Сити: Стефън, Гарсия, Харууд-Белис, Лапорте, Менди, Фолдън, Фернандиньо, Дойл, Марез, Торес, Жесус