Манчестър Сити удължи победната си серия на 20 мача във всички турнири и на 14 във Висшата лига, след като трудно се наложи и над Уест Хям с 2:1 у дома. 

Небесносините трябваше да се потрудят здраво срещу добре организирания тим на Чуковете, но в крайна сметка триумфираха, а головете бяха дело на централните защитници на отбора. 

Така хората на Пеп Гуардиола направиха нова крачка към титлата, като вече имат 62 точки, докато Уест Хям остава с 45, като може да загуби 4-ата си позиция. За лондончани обаче това бе едва втората загуба в последните им 12 мача от първенството. 

Пеп Гуардиола очаквано направи ротации в състава си, като на пейката останаха Стърлинг, Кансело, Силва и Жезус, а промените бяха общо 7. Това означаваше титулярно място за Феран Торес, Олександър Зинченко и Серхио Агуеро, който бе титуляр за първи път от октомври. За гостите лисваше вратаря Лукаш Фабиански поради контузия в ръката. 

Лондончани очаквано започнаха прибрано, но много подредено и организирано, като не позволяваха опасности пред вратата си, въпреки доминацията на Сити. В 19-ата минута се стигна до сериозна разбъркване пред вратата на домакините, но лондончани не успяха да се възползват. 

Гражданите обаче успяха да поведат при първото си положение. Домакините стигнаха до свободен удар, а след това и до корнер, при който топката бе изчистена към Де Бройне. Първото подаване на белгиеца не се получи, но след това той достави брилянтна топка зад защитата на Чуковете, за да може Рубен Диаш да засече с глава и да вкара първия си гол с екипа на Небесносините. 

Това даде спокойствие на домакините, но в 40-ата минута Антонио стреля в гредата, а малко след това Лигард накара Едерсон да прави спасяване. Подобрението при Уест Хям бе налице и в 43-ата минута гостите изравниха. Агуеро загуби топката, последва бърза атака, при която Лингард стреля, получи се обаче по-скоро подаване и на далечната греда Антонио засече за 1:1. 

Второто полувреме започна с опасна ситуация пред вратата на Сити, но Фернандиньо бе перфектен с намесата си срещу Лингард. Гостите отново действаха добре, а Гуардиола очаквано пусна Жезус и Фодън. 

Домакините продължиха да натискат и в крайна сметка си върнаха преднината, а героят отново бе защитник. Марез получи отдясно, влезе в наказателното поле и след като смени посоката достави отличен пас за Джон Стоунс, който без да се колебае прати топката в мрежата. 

Уест Хям опита да отговори и стигна до няколко статични ситуации, но не и до чисто положение. Дълбоко в добавеното време Лингард центрира и Анджело Огбона от чиста позиция стреля неточно с глава, като пропусна да осигури точката за гостите, защото положението бе наистина много добро. 

Манчестър Сити – Уест Хям    2:1

1:0 Диаш 30
1:1 Антонио 43
2:1 Стоунс 68

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Диаш, Зинченко, Фернандиньо, Гюндоган (89 Родри), Де Бройне, Марез, Торес (65 Фодън), Агуеро (Жезус)
Уест Хям: Рандолф, Цоуфал, Диоп, Доусън, Кресуел, Райс, Сучек, Джонсън (84 Боуен), Форналс, Лингард, Антонио (84 Бенрама)