Бъдещето на Серхио Агуеро е гореща тема във Висшата лига след като Манчестър Сити обяви, че ще се раздели с него през лятото.

Иконата на „Гражданите“, който ще навърши 33 през юни, не беше след главните виновници за славното представяне на отбора този сезон, и съвсем нормално очакванията са да премине в друг гранд.

Все още не е известна следващата му дестинация, но имената на редица клубове вече се свързват с аржентинеца, като Барселона твърди, че е в пол позиция. 

Отбори от Висшата лига като Арсенал, управляван от бившия помощник на Сити -  Микел Артета, Челси и дори Манчестър Юнайтед са спрягани за Агуеро, който е вкарал 181 гола в 272 участия в английското първенство.

Преминаването му в Юнайтед изглежда пресилено имайки предвид желанието на Оле Гунар Солскяер да задържи Единсон Кавани на Олд Трафорд за поне още година. Червените дяволи също се надяват да привлекат Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд, въпреки, че конкуренцията за подписа му ще бъде ожесточена.

В случай, че Агуеро прояви желание да се присъедини към някой от съперниците на Сити, Гуардиола твърди, че много ще се радва нападателят да го направи. 

Той допълни: „Всички ние му пожелаваме успех. Дано намери най-доброто за него през последните години на кариерата си. Ще сме доволни от решението му, това което е най-добро за него, семейството му и кариерата му. Моите предпочитания са неговите желания и обратно. Най-доброто за него е най-доброто за нас.“