Манчестър Сити може да бъде без талисмана си Кевин де Бройне за серия ключови мачове до края на сезона, след като в тима се опасяват, че халфът може да е увредил връзки на глезена. 

Белгиецът получи контузията в полуфинала за ФА Къп срещу Челси в събота и напусна в началото на второто полувреме. Предстоят нови тестове, резултатите от които ще бъдат ясни до дни. 

Първите прогнози обаче не са особено оптимистични, тъй като кракът на Де Бройне е много подут, но все пак надеждите са, че ако има увреждане на връзките, то ще бъде минимално и футболистът няма да играе около месец. 

Липсата на полузащитника за решаващата част от кампанията обаче, ще бъде сериозен проблем за Пеп Гуардиола, чийто тим продължава битката на 3 фронта след загубата за ФА Къп. 

Гражданите имат 8 точки преднина във Висшата лига, в края на седмицата играят финал за купата на Лигата, а веднага след това са и мачовете срещу ПСЖ от полуфиналите в Шампионската лига. 

На мястото на Де Бройне се очаква да бъде използван Бернардо Силва, който ако е във форма също носи много добри неща на отбора.