Манчестър Сити показа пълната си офанзивна мощ в гостуването на Брюж и разгроми белгийците с 1:5. Головете за състава на Пеп Гуардиола отбелязаха Жоао Кансело, Рияд Марез (2), Кайл Уолкър и Коул Палмър. 19-годишният полузащитник на „гражданите“ Палмър отбеляза първия си гол в Шампионската лига. Почетното попадение за Брюж бе дело на Ханс Ванакен.

Двубоят започна с очакван натиск на гостите, който с течение на мача ставаше все по-силен. В 11-ата минута Джак Грийлиш проби отляво и пусна топката към напредващия Бернардо Силва, който центрира прострелно в наказателното поле, но последния бе в засада. 60 секунди по-късно Сити вкара топката в мрежата, но отново позицията на „гражданите“ бе нередовна.

В 14-ата минута отново отляво Фил Фоудън спринтира и стреля към вратата на Брюж, но топката се оплете във външната страна на мрежата.

В 27-ата бе отсъдена трета засада след опасна атака на Манчестър Сити. Кевин Де Бройне получи топката около дузпата и стреля слабо и в ръцете на вратаря, но дори да се бе стигнало до попадение, то нямаше да бъде зачетено.

Доминацията на Манчестър Сити бе материализирана в 30-ата минута. Жоао Кансело навлезе от втора линия в наказателното поле на Брюж и след асистенция на Фил Фоудън прокара топката през краката на Симон Миньоле.

Три минути преди края на първото полувреме Рияд Марез удвои преднината на своя тим, след като бе точен от дузпа, отзъдена за нарушение срещу крилото от страна на Стенли Н'Соки. 

Последните секунди от редовното време също не минаха без проблеми за Брюж. Рияд Марез стреля от наказателното поле, но Миньоле изби, а няколко секунди след това Кевин Де Бройне пробва късмета си от средна дистанция, но топката премина над вратата.

Манчестър Сити започна на бързи обороти и второто полувреме, а само 6 минути бяха нужни на Кайл Уолкър, за да направи 0:3. След атака отдясно Марез подаде на Де Бройне, а белгиецът пусна пас по конец към Уолкър, който с прецизен удар в далечния ъгъл на Миньоле не остави шансове на белгийския страж.

Две минути след като влезе в игра за „гражданите“, младокът Коул Палмър се разписа и направи резултата 0:4. Рахийм Стърлинг проби отляво, а Палмър пое топката точно пред наказателното поле и стреля неспасяемо в десния ъгъл на вратата на Брюж. С голът в 67-ата минута Коул Палмър стана 18-ият футболист на Сити с поне едно попадение през сезона.

В 79-ата минута Брюж стигна до по-сериозна опасност пред вратата на състава на Гуардиола. Де Кетелер засече с глава центриране в наказателното поле и отправи опасен удар, но до попадение не се стигна.

В 81-ата минута Ханс Ванакен отбеляза в трети пореден мач от Шампионска лига и намали резултата. Нападателят не остави шансове на Едерсон с удар от около 15 метра фронтално пред вратата на Сити.

Попадението на Брюж само ядоса англичаните и Рияд Марез вкара пето попадение за "гражданите" в 84-ата минута, след като бе изведен сам срещу вратаря от Фернандиньо и стреля силно в горния ляв ъгъл на Миньоле, който определено не изигра най-успешния мач в кариерата си.

Две минути след петия гол на Манчестър Сити Бас Дост пропусна да направи 2:5. Нападателят засече прострелно центриране отдясно, но топката мина покрай вратата на Едерсон. Минута по-късно Рахийм Стърлинг направи несериозен пропуск пред противниковата врата, като не успя да засече по плътен начин центриране на свой съотборник отдясно.

С успеха англичаните събраха 6 токи в актива си в група A. След равенството с ПСЖ и победата над Лайпциг Брюж има четири спечелени пункта. 

Брюж - Манчестър Сити: 1-5

30' Кансело

43' Марез

53' Уолкър

67' Палмър

81' Ванакен

84' Марез

Брюж:   Миньоле - Мата, Хендри, Н'Соки, Собол - Риц, Баланта, Сова, Ванакен, Ланг - де Кетелер

Манчестър Сити:   Едерсон - Уолкър, Диаш, Лапорт, Кансело - Де Бройне, Ернандес, Силва - Марез, Фоудън, Грийлиш