Манчестър Сити потрепери, но все пак надви с 2:1 Астън Вила в Бирмингам, за да запише нова победа във Висшата лига. 

Силно първо полувреме и два гола даде контрола на Гражданите, които обаче след почивката имаха трудности и трябваше да положат доста усилия, за да запазят победата. 

Така хората на Пеп Гуардиола увеличиха актива си на 32 точки, като остават на една от лидера Челси. Вила на Стивън Джерард има 16 и макар и мини-серията на тима от 2 поредни победи да приключи, отборът отново игра добре. 

За шампионите Джак Грийлиш и Фил Фодън бяха на линия, но започнаха на пейката. Фернандиньо пък стартира в средата на терена. За домакините Оли Уоткинс водеше атаката. 

Още в началото Кансело стреля в близкия ъгъл, но Мартинес спаси. Последва неточен шут на Жезус, а малко след това и Родри тества вратаря на домакините, който показа отличен рефлекс. 

Гостите взеха контрола, но в 11-ата минута Уоткинс и Буендиа организириха контра за Вила, като нападателят намери Леон Бейли, но неговият изстрел бе блокиран от Зинченко. Последваха претенции за дузпа от Жезус, но Майк Дийн не се впечатли. 

В средата на полувремето Едерсон се справи с удар с глава на Конса, след което даде началото на атака за Сити, като намери Стърлинг, който пък пусна към Зинченко, но ударът на украинеца бе твърде слаб. 

В крайна сметка обаче, в 27-ата минута Сити поведе. Стърлинг върна една топка към границата на наказателното поле, където Рубен Диаш с прецизен изстрел до гредата не остави шансове на Мартинес и даде аванс на Гражданите. 

Това съвсем даде контрола на мача на гостите и малко преди паузата те удвоиха предимството си със страхотен гол. Марез се измъкна и намери Фернандиньо, който пък пусна към Жезус. Бразилецът достави перфектна топка за Бернардо Силва и той от въздуха с великолепен изстрел я прати в далечния ъгъл. Страхотен гол! За португалеца това бе 4-и гол в последните 7 мача от първенството, колкото имаше в предишните 55 двубоя. 

Веднага след паузата обаче, интригата се върна. Оли Уоткинс се измъкна на близката греда след подаване на Дъглас Луис и с прецизен удар върна един гол за домакините. 

Сити веднага опита да си върне предимството и Жезус на два пъти не успя да реализира след корнери. Домакините пък поискаха дузпа за падане на Конса, но ВАР прегледа положението и такава не бе отсъдена. 

Мачът стана двуостър и при поредната опасна атака на Сити Жезус не успя да стреля точно. В 75-ата минута обаче, Едерсон спаси шампионите. Резервата Чуквуемека стреля опасно, но бразилецът направи отлично спасяване. 

Това се оказа важно, защото до края гостите затвориха мача, като за последните минути на терена се появи и бившият любимец на феновете на домакините Джак Грийлиш, който бе посрещнат с освирквания и аплодисменти, като повече бяха негативните реакции към него. 

Астън Вила – Манчестър Сити    1:2

0:1    Диаш 27
0:2    Бернардо Силва 43
1:2    Уоткинс 47

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Таргът (66 Чуквуемека), Накамба (77 Сансон), Макгин, Дъглас Луис, Бейли (31 Йънг), Буендиа, Уоткинс
Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Аке, Зинченко, Родри, Фернандиньо, Бернардо Силва, Марез, Стърлинг, Жезус