Саутхямптън и Манчестър Сити си врътнаха равенство 1:1 на "Сейнт Мерис" в драматична среща от Висшата лига.

Домакините дръпнаха в резултата още в 7-ата минута, когато се разписа Кайл Уокър-Питърс, точката за гостите донесе Аймерик Лапорт в 65-ата.

След това реми "гражданите" продължават да са еднолични лидери, като водят с 12 точки на Ливърпул, но имат и цели два мача повече от "мърсисайдци", Саутхямптън пък е в средата на таблицата с 25 пункта.

Така битката за титлата отново е отворена. Ливърпул ще скъси разликата само на 6 точки, ако успее да си вземе двете срещи пасив.

"Гражданите" пропуснаха да направят 13-а поредна победа в първенството, а "светците" отново спънаха Пеп Гуардиола, след като по-рано през сезона измъкнаха 0:0 на "Етихад".


Срещата започна с атаки за Ман Сити, но с първата си възможност домакините изненадващо вкараха. В седмата минута Кайл Уокър-Питърс получи топката на ъгъла на наказателното поле и със страхотен удар опъна мрежата на "гражданите" за 1:0.

Саутхямптън продължи да доминира, а футболистите на Ман Сити бяха твърде плахи, припряни и неориентирани. "Светците" дори можеха да вкарат и втори гол, но в 25-ата минута попадение на Броя правилно бе отменено поради засада.

Това положение стресна гостите и те изнесоха играта в по-предни позиции. След половин час Рубен Диаш стреля от дъгата на наказателното поле, но над вратата на Саутхямптън.

Малко преди почивката момчетата на Пеп Гуардиола стигнаха до нови чисти положения, но Стърлинг и Де Бройне направиха уникални пропуски.

След почивката Ман Сити вдигна оборотите и притисна здраво "светците". Изненадващо обаче Саутхямптън можеше отново да вкара, но Беднарек не успя да преодолее Едерсон.

Това обаче не бе всичко и малко по-късно домакините изпортиха уникални възможности, а веднъж Броя удари и гредата. "Светците" определено трябва да съжаляват, че тук не решиха срещата и логично бяха наказани.

В 65-ата минута защитата на Саутхамптън изпусна Лапорт и той от близо с глава изравни за 1:1. Малко по-късно пък Де Бройне нацели гредата.

До края Сити изцяло доминира, но нямаше шанс за гол и справедливо двата отбора си поделиха по точка.

Саутхямптън - Ман Сити 1:1

Голмайстори:

1:0 - Уокър-Питърс (7)
1:1 - Лапорт (65)

Саутхямптън: Форстър, Уокър-Питърс, Салису, Беднарек, Перо, Ромеу, Уорд-Праус, Армстронг, Редмънд, Адамс, Броя

Ман Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Кансело, Родри, Силва, Де Бройне, Грийлиш, Стърлинг, Фоудън