С два гола на новото попълнение Ерлинг Халанд шампионът Манчестър Сити се наложи с 2:0 при гостуването си на Уест Хям в среща от първия кръг на Висшата лига на Англия.

Норвежецът бе над всички в мача и вкара по едно попадение и през двете полувреме, а десетина минути преди края бе заменен от друг от новите - Хулиан Алварес, за да обере овациите на феновете на "гражданите".

На Олимпийския стадион в Лондон домакините от Уест Хям започнаха малко по-активно, но след около четвърт час игра футболистите на Пеп Гуардиола поеха инициативата. Шампионите разиграваха топката продължително време в половината на противника си и търсеха пробойни, за да реализират.

Така се стигна до 35-ата минута, в която Илкай Гюндоган изведе в чешка уличка Ерлинг Халанд. Норвежкият таран бе препънат в наказателното поле от вратаря Алфонс Ареола и съдията Майкъл Оливър не се поколеба да отсъди дузпа.

Именно норвежецът се нагърби с изпълнението и и с прецизен удар в долния ляв ъгъл не остави никакви шансове на Ареола за 0:1.

Манчестър Сити продължи да води играта и в началото на второто полувреме, но Илкай Гюндоган пропусна отличен шанс да удвои в 62-рата минута. 

Само три минути след това обаче гостите вкараха втори гол. При една от малкото си контраатаки Кевин де Бройне изведе зад защитата Халанд и бившият футболист на Борусия Дортмунд с лекота направи резултата 0:2.

До края на двубоя Манчестър Сити не позволи на Уест Хям да упражни дори минимален натиск и така резултатът се запази непроменен.