Мениджърът Пеп Гуардиола е щастлив, че разполага с Ерлинг Халанд в състава на водения от него Манчестър Сити. Испанският специалист е категоричен, че изявите на норвежеца не са изненада за никого.

"Това, което Ерлинг прави сега, се очакваше. Той постигна подобни неща в Норвегия, Австрия и Германия, но това е реалността. Качествените играчи, които имаме покрай него, му помагат да реализира повече попадения. Има невероятен инстинкт. Роден е да вкарва голове и просто трябва да му помогнем да го прави", заяви Гуардиола.

Халанд отбеляза три гола срещу Юнайтед по-рано днес и вече е с три хеттрика в три последователни домакински двубоя от шампионата на Англия.   

"Сега имаме късмет. През миналия сезон той не можа да играе много мачове, след като беше контузен. Имаме невероятни физиотерапевти. Благодарение на тях Ерлинг може да бъде на терена 90 минути във всеки мач. Миналия сезон Дортмунд не можа да го направи, но ние можем", каза още испанският специалист.

Сити водеше с 4:0 на полувремето срещу Юнайтед, а с три гола във вратата, пазена от Давид де Хеа, се отличи и Фил Фоудън.

"Беше наистина много добре. Думите не са необходими. Най-хубавото нещо е да спечелиш, но има няколко елемента, които задължително трябва да подобрим", допълни Гуардиола, цитиран от БТА.