Норвежкият нападател Ерлинг Халанд заяви, че постигането на исторически требъл с Манчестър Сити е най-голямата му мечта и се надява да я изпълни, помагайки за спечелването на Шампионската лига.

Воденият от мениджъра Пеп Гуардиола състав триумфира с пета титла във Висшата лига в последните шест сезона. В събота Сити ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед във финала на ФА Къп, а на 10 юни ще играе срещу италианския Интер в сблъсък за титлата в Шампионската лига.

Юнайтед е единственият английски отбор постигал требъл, под ръководството на Сър Алекс Фъргюсън през 1999 година.

„Би било нереално да напишем история. Точно затова бях привлечен, разбира се, за да стигнем до тук. Няма нужда да го крием. За мен би значило всичко. Ще направя всичко, на което съм способен, за да помогна да се случи. Това е най-голямата ми мечта и се надявам, че мечтите наистина се сбъдват“, коментира Ерлинг Халанд в интервю за ВВС.

22-годишният футболист предупреди, че и Манчестър Юнайтед, и Интер ще бъдат мотивирани да провалят шансовете на Сити за требъл.

„Разбира се, че няма да бъде лесно. Предстоят ни два финала срещу два добри отбора, които ще направят всичко, което могат, за да ни попречат“, добави Ерлинг.

Норвежецът отбеляза рекордните 36 гола в елита на Англия и общо 52 във всички турнири. Той стана първият играч, който печели наградите за номер 1 за сезона и най-добър млад състезател във Висшата лига в един и същ сезон, а спечели и наградата на Асоциацията на футболните журналисти за годината.

Бившият нападател на РБ Залцбург и Борусия Дортмунд каза, че успехът в Англия е променил живота му.

„Висок към 196 сантиметра и имам дълга руса коса, така че каквото и да правя, хората ме виждат. Така че в момента животът ми е такъв. Какво мога да направя? Няма какво. Това е животът ми и просто трябва да опитам да се насладя, колкото мога. Да си почивам у дома с приятни хора около мен, това е наистина важно. Опитвам се да се радвам на живота“, продължи звездата.

Той заяви още, че се развива в положителна посока. „Това е наистина важно за мен, защото все още съм доста млад. На 22 години съм, предстои ми дълга кариера и мога още да се развивам. Това е нещо, за което мисля в последната година, когато планирах следващата си крачка“, завърши Ерлинг Халанд.