Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган заяви, че за него ще бъде много емоционален момент да играе във финала на Шампионската лига в Турция, където е израснал.

В събота "гражданите" се изправят в Истабул срещу италианския Интер в мача за най-важния трофей в европейския клубен футбол.

"Мисля, че е нужно да казвам какво би означавало да вдигна трофея като капитан", каза германският национал в интервю за бившия си съотборник в Бундестима Пер Мертезакер, излъчено по ZDF.

Той добави, че в събота на Олимпийския стадион в Истанбул ще бъдат родителите му, както и някои от неговите приятели от детството.

"За мен е привилегия да играя на финала тук", добави той.

За Гюндоган това ще бъде трети финал в Шампионската лига, като в първите два от тях той бе от губещата страна. През 2013 година халфът реализира от дузпа за Борусия Дортмунд, но "жълто-черните" отстъпиха с 1:2 на Байерн Мюнхен. През 2021 година Манчестър Сити пък отстъпи на Челси.

"Финалите са си финали и в тях емоциите и нервите винаги играят роля. Не трябва да се вълнуваш прекалено много, а да бъдеш спокоен", посочи Гюндоган.

Снимка: БГНЕС