Втората порция мачове от 1/8-финалите в Лига Европа ще има днес. Вчера станаха ясни първите четири отбора, които се класараха на 1/4-финалите - Манчестър Юнайтед, Интер, Шахтьор (Донецк) и Копенхаген. Днес ще разберем кои ще бъдат другите четири тима, които ще се присъединят към тях. 

Голямото дерби е Севиля - Рома. Заради пандемията от COVID-19 бе взето решение победителят да бъде решен в един мач. Така че предстои доста любопитен сблъсък между два от фаворитите в надпреварата, които се срещат на доста ранен етап.  Двубоят ще се играе на "MSV Arena" в Дуисбург. 

Другият по-завързан мач е между Уулвърхамптън и Олимпиакос, пише "Стандарт". Двата тима не излъчиха победител в първия двубой в Гърция - 1:1. Така всичко ще се реши днес на "Молиню", като гостите имат леко предимство, че дори и равенство 0:0 или с много голове може да ги класира напред.

Сблъсъкът между Базел и Айнтрахт (Франкфурт) изглежда решен. Швейцарците имат преднина от 3:0 като гост и германците трябва да направят малко чудо, за да обърнат нещата в своя полза.

Подобна е ситуацията и в последния сблъсък между Байер (Леверкузен) и Глазгоу Рейнджърс. "Аспирините" спечелиха с 3:1 на "Айброкс" и вече са с единия крак на 1/4-финал, стига да не допуснат някаква грандиозна изненада на "БайАрена" довечера.

Мачовете довечера:

от 19:55 ч.
Севиля - Рома
Байер (Леверкузен) - Глазгоу Рейнджърс (в първия мач 3:1)

от 22:00 ч.
Уулвърхамптън - Олимпиакос (в първия мач 1:1)
Базел - Айнтрахт (Франкфурт) (в първия мач 3:0)