Ивайло Петев беше представен днес в Сараево официално като национален селекционер на Босна и Херцеговина. Той подписа договор за две години.

„В известен смисъл бях изненадан от интереса към мен, благодарен съм на медиите и обществеността. Голяма чест и отговорност е да дойда тук и да бъда селекционер. Вярвам в себе си и ще направя всичко, за да постигна резултати", започна Петев, цитиран от сайта Sport Centar.

Вицепрезидентът на местната федерация Милорад Софренич обясни, че днес ръководството е провело събрание и е предложило на българския специалист имена, от които да избере  помощниците си.

„Искаме националният отбор да се класира за световното първенство. През следващите десет дни оставяме на Петев време да общува с тези кандидати и да намери общ език. Тези, които той избере, ще ни ги предложи на следващата сесия до 15 февруари, за да можем да попълним щаба.

Петев беше попитан и какво мисли за протестите пред футболната централа срещу назначението му. Група навиячи държаха плакати с надписи „Нас не можете да ни купите!" и "Стига толкова!".

„Ако имаше 10 000 души, щях да помисля за тези протести. Но не съм видял нищо, а и знам какво правя. Ако не постигна резултати, ще поема отговорност. Босна и Херцеговина има качествени играчи, ще се опитаме да постигнем резултат и съм сигурен в тях“, отговори  роденият в Ловеч 45-годишен наставник.

„Атмосферата в националния отбор е най-важна. Групата е трудна, искаме да извлечем максимума от нея и се стремим към победата във всеки мач. Всичко зависи от нас. Очакванията са много големи и аз го приех. Винаги съм работил под напрежение и за мен не е проблем. Сигурен съм, че резултатите ще дойдат. Всички трябва да сме едно", добави още Ивайло Петев, цитиран от БНР.

Босна и Херцеговина е в група „D“за Катар 2022 заедно с отборите на световния шампион Франция, Украйна, Финландия и Казахстан.