Лионел Меси и Роберт Левандовски взривиха футболния свят. Капитанът на „Барса“ вкара един от шедьоврите си за 3:1 срещу „Наполи“. Полякът заби два пъти и даде две асистенции за 4:1 на „Байерн“ над „Челси“. Сега идва може би финалът преди финала – в петък в Лисабон един срещу друг ще се изправят каталунци и баварци, Лео и Лева.

„Барса“ бе в по-трудната позиция след 1:1 в Неапол. Но Меси не позволи чудеса и отборът се класира за 13-и пореден път на четвъртфинал. Когато изработи дузпа за третия гол на Луис Суарес, капитанът получи контузия. Треньорът Кике Сетиен увери, че няма как Меси на не играе в петък. „Наполи“ бе 35-ият съперник, на който Лео вкара в Шампионската лига. Срещу 33 се е разписвал Кристияно Роналдо.

„Байерн“ имаше протоколен реванш срещу „Челси“, след като преди 165 дни спечели първия мач на „Стамфорд Бридж“ с 3:0. След двата си гола Левандовски вече има 53 попадения в 44 официални двубоя през сезона – повече от всички играчи в Топ 5 първенствата на Европа. 13 от тях са в Шампионската лига. Лева се нуждае от още 4, за да изравни Роналдо по най-много голове в един сезон в турнира.

„Байерн“ се притеснява за Джером Боатенг, който напусна терена с контузия на коляното. Но треньорът Ханзи Флик увери, че няма страшно. Томас Мюлер пък се изравни с легендата и голям приятел Филип Лам. Двамата вече имат по 112 мача в Шампионската лига - №1 сред всички германски футболисти. Баварците заминаха веднага за кратък лагер в португалския курорт Алгарве. „Фокусирани сме върху „Барселона“, а не върху Меси, каза Флик.

Материал на "Труд"