Тази вечер започват двубоите от 3-ия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Предстои да се изиграят 8 мача в 4 от групите, а след тях интригата за класиране напред ще се заплете още повече. Отново ни очакват интригуващи битки по стадионите на Стария континент, съобщава БНР.

Мачът, който приковава вниманието на неутралните зрители тази вечер е този между Атлетико (Мадрид) и Ливърпул от група В. Двата тима се очертават като преки конкуренти за първото място и от този сблъсък ще зависи много как ще се развият нещата в групата.

Не по-малко интересе обаче е и другият двубой между Порто и Милан. И двата тима нямат право на повече грешки, ако искат да запазят шансове за класиране напред. Така че можем да очакваме страхотен сблъсък на "До Драгао".

В група А също е интересно. Манчестър Сити гостува на Брюж, като преди този мач изостава с 1 точка от белгийците и не може да си позволи нова издънка. Пари Сен Жермен пък приема РБ Лайпциг и се надява да запише рутинен успех, с който да направи нова крачка към първото място и продължаване към 1/8-финала.

В група С един срещу друг застават Аякс и Борусия (Дортмунд). Двата тима записаха по две победи в първите си мачове и изглежда ще са основните кандидати за първите две места в групата. Сега обаче борбата ще е за първата позиция и можем да очакваме доста интригуващ двубой. Другата среща противопоставя Бешикташ и Спортинг (Лисабон). Всеки от тях отчаяно се нуждае от точки, за да остане в борбата за излизане от групата, така че и в Истанбул можем да очакваме доста вълнения.

В група D до момента виждаме най-големи изненади. Вместо фаворитите Реал (Мадрид) и Интер, на върха в класирането с пълен актив от точки е тимът на Шериф (Тираспол). Молдовците правят фурор и вече мечтаят дори за продължаване към 1/8-финала. Те могат да направят нова крачка към тази мечта, ако постигнат добър резултат при гостуването си на Интер на "Сан Сиро".

Мачът обаче е от огромно значение за "нерадзурите", които все още нямат победа на сметката си и спешно трябва да променят нещо, ако не искат да се сбогуват за поредна година с надеждите за продължаване към елиминациите. В другия мач Реал Мадрид гостува на Шахтьор (Донецк). "Белият балет" отива в Украйна с единствената мисъл да измие срама от загубата от Шериф в миналия кръг и да запише задължителни три точки.