Христо Стоичков поздрави и двата финалиста в Шампионската лига преди големия в Истанбул. Легендата на българския футбол и носител на "купата с ушите" с Барселона от 1992 година сподели, че всичко е възможно във финала, като предпочете да не определя нито Манчестър Сити, нито Интер като фаворит.

“Всичко е възможно, когато един срещу друг излизат съперници, които са изиграли много силен сезон - заяви Ицо в интервю за “Скай спорт”, цитирано от „Webcafe“. - Интер беше изключителен в Шампионската лига. Тимът игра добре и с правилното отношение. Искаха да са на финал и стигнаха до него. Манчестър Сити също имаше много тежък сезон, но в крайна сметка спечели и първенството, и Купата на Англия. И двата тима свършиха отлична работа.”

"Гражданите" мечтаят за спечелването на требъл, по подобие на този на Манчестър Юнайтед от 1999 година.

"Всички твърдят, че Сити е фаворит, но според мен това е само заради факта, че Гуардиола е по-опитен в такива мачове, докато Симоне Индзаги все още е млад. Но пък и той успява да запазва хладнокръвие, така че двубоят ще бъде решен от детайлите - каза още Камата. -

Индзаги успя да изгради в този отбор на Интер манталитет на победители. Този тим може да спечели всяка една среща. Пеп пък винаги си е Пеп, Където и да отиде, винаги печели. Неговата цел е съставът му да играе добре, а дали побеждава, или не - това е на заден план. Но пък в случая в неговото съзнание и това на неговите асистенти стои само успехът. Всичко може да се случи в 90 или дори 120 минути.

Лично аз изградих отлични приятелства в Италия и тази страна винаги ще ми е на сърце. Дори и в днешно време, когато посещавам Италия, усещам доброто отношение на хората там."

Манчестър Сити ще се опита да спечели първата си европейска клубна титла, докато Интер търси своята четвърта такава и първа от 2010-а насам, когато "нерадзурите", водени от Жозе Моуриньо, също завършиха сезона с требъл.