Тази вечер от 22 часа предстои да бъдат допълнени полуфиналните двойки в турнира Лига Европа. Местата си в топ 4 вече си осигуриха големите фаворити Интер и Манчестър Юнайтед, а техните съперници предстои да бъдат определени в двубоите Шахтьор (Донецк) - Базел  (на Интер) и Уулвърхемптън - Севиля (на Манчестър Юнайтед).

Гвоздеят в днешната програма е между английския и испанския тим, който се утвърди като безспорния властелин на Лига Европа, като държи рекорда по спечелени отличия - 5 (2 пъти Купата на УЕФА и 3 пъти Лига Европа). Двубоят ще се проведе в Дуисбург, припомня БНР.

"Вълците" вече преодоляха един испански тим в надпреварата - Еспаньол в 1/16-финалите, но Севиля няма страх от съперници от Острова. Андалусийците имат само една загуба в последните си шест мача срещу английски отбори - от Лестър в Шампионската лига през 2017 година.

И в двата отбора няма сериозни кадрови проблеми преди мача. За Уулвърхемптън аут е контузения Кастро, който вероятно ще бъде заменен от Рубен Винагре, а Даниел Посенсе пропуска мача заради натрупни картони. В Севиля единствено Неманя Гудел е извън сметките на треньора Юлен Лопетеги, тъй като е под карантина заради положителна проба за коронавирус.

В другия мач тази вечер в Гелзенкирхен ще се изправят Шахтьор и Базел. Шахтьор за пети пъти достига до тази фаза на надпреварата и има положителен баланс от срещи с отбори от Швейцария. В 11 срещи украинския тим е записал 7 победи и допуснал 3 загуби при голова разлика 21:14.