Лудогорец удари с 2:0 Динамо Брест в плейофната фаза на Лига Европа и се класира за пореден път в групите на турнира.

Попаденията в мача забиха Ману в 73-ата минута и Марин в 79-ата.

Както е известно, разградчани започнаха сезона с амбицията да попаднат в групите на Шампионската лига, но отпаднаха в квалификациите от Мидтиланд.

Сега обаче "орлите" удариха Динамо и успяха да си гарантират европейски мачове поне до края на годината.


Срещата започна с приспивно темпо, като в началото действията се развиваха основно в средата на терена, късето двата отбора спокойно разиграваха, без каквито и да било голови опасности.

Постепенно домакините взеха инициативата и дори можеха да вкарат, но Павел Седко от чиста позиция стреля слабо и Пламен Илиев без проблеми спаси.

Това положение стресна разградчани и те изнесоха играта в половината на Динамо, но така и не успяваха да стигнат до някакво сериозно положение. След половин час игра Баджи се освободи от защитата на домакините, но стреля неточно.

Така се стигна до края на полувремето, когато Лудогорец изпусна последователно два отлични шанса за гол. Текпетей се откъсна зад защитата на Динамо, но останал сам срещу Игнатович, стреля в тялото му. Топката попадна в Кешерю, който от пет метра направи уникален пропуск, като стреля левашки в аут.

Втората част отново започна плахо с многоходови разигравания от двата отбора. Така се стигна до 55-ата минута, когато Лудогорец изпусна нов страхотен шанс. Кешерю овладя топката на границата на пеналта и стреля мощно с левия крак, но Игнатович показа класа и спаси.

Десет минути по-късно и домакините можеха да вкарат, но Юзепчук от границата на пеналта стреля до лявата греда на Илиев. В 70-ата минута Лудогорец извади луд късмет, след като Качериди с глава прати топката в гредата и само чудо спаси разградчани от гол.

Три минути по-късно Янков направи уникален пробив отляво и пусна хитро към резервата Ману, който на чиста врата вкара за 0:1. Малко по-късно разградчани можеха да отбележат и втори гол, но Кешерю пропусна.

В 79-ата минута Лудогорец нанесе втори удар. Разградчани разнебитиха защитата на Динамо и Марин със свиреп шут едва не скъса мрежата за 0:2. До края Лудогорец контролираше мача, взе си заслужената победа и успя за пореден път да се класира за групите на Лига Европа.

Динамо Брест - Лудогорец 0:2

Голмайстори: 

0:1 Ману (73)
0:2 Марин (79)

Динамо: 1. Игнатович, 13. Витус, 2. Кики, 34. Качериди, 77. Юзепчук, 15. Кисляк, 7. Биков, 88. Савитски, 32. Тве Ли, 11. Диало, 17. Седико

Лудогорец:  23. Илиев, 3. Недялков, 30. Моци, 24. Вердон, 4. Сисиньо, 25. Баджи, 7. Сантана, 64. Янков, 37. Текпетей, 95. Каули, 28. Кешерю