Съдии от Словакия и Германия получиха назначения за мачовете между Лудогорец  и литовския Жалгирис от плейофния кръг на турнира Лига Европа. Първата среща ще се играе на 18-и август в Разград, а главен съдия е Иван Кружляк от Словакия.

Ще му помагат неговите сънародници Бранислав Ханцко и Ян Позор. Четвърти съдия е Петер Кралович, също от Словакия.

Кружляк е единственият словак в Категория Елит на УЕФА, на 38 години е. Свири мачове в Шампионска лига, както и Лига Европа, но най-много назначения получава на ниво национални отбори. В предишните два сезона рязко намалява показването на червени картони, докато през 2018/2019 и 2019/20 изобщо не се колебае да гони играчи от терена.

Реваншът на 25-и този месец във Вилнюс е поверен на германеца Харм Озмерс. Асистенти на Озмерс са Роберт Кемптер и Доминик Шаал, а четвърти съдия – Роберт Шрьодер, като цялата бригада е от Германия.

37-годишният Озмерс е роден в Бремен, а в момента работи като инвестиционен контрол в Хановер. През 2001-а година става съдия и започва да ръководи в юноши (младша възраст) Б, а осем години по-късно получава и първия си мач във Втора Бундеслига. Вече 2 години е в листата на ФИФА, а за УЕФА е Категория 1.

Ръководил е мачове в Лигата на Нациите в група В и в Група С, ръководил е и мачове на Европейското първенство за младежи в Словения.