Франк де Бур ще поеме националния отбор на Нидерландия, съобщава най-големият вестник в страната "Де Телеграаф", цитиран от "БНР".

Според изданието кралската холандска футболна асоциация вече е постигнала споразумение със специалиста. Договорът му ще бъде до края на европейското първенство 2021 и вероятно ще бъде удължен до Мондиал 2022 в Катар.

Де Бур ще замени начело на тима Роналд Куман, който през август беше назначен за старши треньор на испанския гранд Барселона. Де Бур вече е работил в щаба на националния отбор от 2008 до 2010 година като асистент на Берт ван Марвайк.
50-годишният Франк де Бур за последно беше начело на американския Атланта, но също така е бил старши треньор на Аякс, Интер и Кристъл Палас. 

Останалите двама предложени за поста са отказали. Франк Рийкард е обявил, че не иска да се връща във футбола, а Петер Бош искал да изпълни догонвора си с Байер (Леверкузен).

Като футболист той е петкратен шампион на Нидерландия, два пъти носител на купата на страната и четири пъти на Суперкупата, също така е победител в Шампионската лига, в турнирите за Купата и Суперкупата на УЕФА, шампион на Испания с Барселона и носител на три бронзови медала от европейски първенства с националния тим, за който е изиграл 112 мача.

Нидерландия ще играе двубои от Лигата на нациите срещу Босна и Херцеговина на 11 октомври, срещу Италия на 14 октомври, а също така е планирана и приятелска среша с Мексико на 7 октомври.