Ботев Враца си гарантира оставането в efbet Лига, след като победи с 3:0 като гост Царско село.

Всички голове паднаха след почивката, а в големия герой се превърна резервата Петър Атанасов. Бившият футболист на Ботев Пловдив и Славия се появи на терена между полувремената и веднага раздвижи играта на врачани в предни позиции.

Той откри резултата в 61-ата минута със страхотен удар от около 20 м в долния десен ъгъл. Седем минути по-късно Атанасов удвои преднината на гостите.

Тогава вратарят на Царско село получи топката от съотборник, но не внимаваше, Атанасов се възползва от грешката и удвои преднината на гостите.

Крайното 3:0 оформи Чавдар Ивайлов четвърт час преди последния съдийски сигнал. Той се разписа след изстрел от дистанция и нова грешка на Пласид.

Като цяло Ботев се наложи напълно заслужено и остава в елита, докато Царете се представиха слабо и създадоха опасно положение в 40-ата минута, когато Андерсон стреля неточно с глава. Това беше и единствената интересна ситуация за първите 45 минути.

После домакините се разиграха в последните минути на мача, създадоха няколко добри ситуации за гол, но вече беше твърде късно.

Така възпитаниците на Любослав Пенев ще играят бараж за оставане в efbet Лига, срещу Септември или Монтана. 

Царско село – Ботев Враца 0:3

Голмайстори: 0:2 Петър Атанасов (61, 68), 0:3 Чавдар Ивайлов (73)

Царско село: Пласид, Лопес, Леонардо, Даскалов, Мечев, Гьонов, Андерсон, Ната, Бахамбула, Будинов, Минчев
Треньор: Любослав Пенев

Ботев (Вр): Костов, Ганев, Миланов, Керчев, Зехиров, Лясков, Златински, Янков, Ивайлов, Том, Домовчийски
Треньор: Антони Здравков