Интересно решение за подсилване на лявата си зона са на път да намерят в "Локомотив" (Пловдив). На спортно-техническия щаб вече е предложен вариант, одобряван и от феновете. Става въпрос за бившия играч на „черно-белите“ Диего Фераресо, пише "Монитор".

Бразилецът, който дойде в България още през 2008 година в школата на "Литекс". Тогава играчът бе едва на 16 години и ръководството му уреди български паспорт. Нашият Диего записа един мач за младежкия ни национален отбор.

Освен за Литекс у нас той игра и за "Чавдар" (Етрополе), откъдето бе привлечен на „Лаута“. След като мина и през "Славия" Фераресо замина за полския Краковия. В Естракласата от 2016 година насам той записа 70 мача и вкара един гол. В момента Диего не е титуляр и няма да е изненада, ако заради кризата с коронавируса през зимата бъде освободен.

„Черно-белите“ усилено търсят конкурент на Момчил Цветанов за лявата зона. Диего, който в момента е на 28 години, има качества да играе в схема с трима бранители. Освен това той има мачове и като дефанзивен халф. Александър Тунчев и неговите помощници са решени да продължат да налагат стила, оформен от Бруно Акрапович поне до края на сезона. Причината е, че играчите в състава за подбрани именно за да имат качества, с които да са полезни при този начин на игра.