„Локомотив“ (Пловдив) и „Берое“ не се победиха и не успяха да си отбележат гол в среща от 29 кръг на първенството. Двата тима изиграха равностоен двубой и имаха своите положения, но така и не успяха да реализират попадение.

Домакините организираха бърза атака още в първата минута, при която Цветанов навлезе в пеналта и намери Александър Иванов, но ударът на последния бе прекалено лек и не затрудни Ганев.

В 3-та минута Умарбаев изпълни пряк свободен удар, но топката срещна гредата.

„Берое“ отвърна с флангови атаки, които завършиха с центрирания на Фуртадо за Камбуров, но Пиргов се справи и улови.

„Зелено-белите“ владееха инициативата в следващите минути, но не успяха да стигнат до опасност пред Пиргов.

В 18-та минута „Берое“ изпълни два последователни корнера, но и в двата сучая защитата се справи.

Минута след това Фуртадо навлезе в пеналта и предостави за Стефанов, който стреля в движение, но ударът му мина над вратата.

Най-опасната ситуация до момента дойде в 21-та минута, когато Умарбаев успя да открадне топката в наказателното поле и остана пред опразнената врата. Ударът му обаче мина на сантиметри.

Следващите минути бяха за домакините, които установиха натиск пред наказателното поле и пробваха извеждащи подавания на два пъти, но не се стигна до удар към вратата.

В 28-та минута карагерен получи на фланга, проби и центрира, топката се озова в Илиев, който също пробва да намери Иванов, но Ганев се намеси и улови.

Минута след това Умарбаев изведе Карагерен на стрелкова позиция и играчът на домакините сведнага отправи удар, който обаче бе отразен от Ганев.

До края на полувремето играта бе предимно в центъра на терена, двата тима действаха по-предпазливо и нямаше опасност пред някоя от вратите.

Топката бе предимно центрирана, но вратарите или защитата се справиха.

Две минути след подновяване на играта Стефанов пробва удар от дистанция, но той бе твърде лек и дори излезе в аут.

„Берое“ продължи да бъде малко по-активен в следващите минути и играта бе предимно пред пеналта на домакините.

В 53-та минута Камбуров свали за Василев, а той центрира за Фал, който отправи удар с глава, но право в ръцете на Пиргов.

Четири минути по-късно Камбуров изведе с едно докосване Фал, който се озова на стрелкова позиция, но от малък ъгъл и шутира. Пиргов обаче отново се намеси и спаси.

Момчил Цветанов получи на фланга в 65-та минута и центрира опасно за Илиев, но Ганев се намеси.

В следващата атака Фал видя отлично Стефанов и го изведе зад гърба на отбраната, но Пиргов изпревари халфа на „Берое“.

Домакините се опитаха да притиснат „Берое“ в следващите минути и на няколко пъти защитата в „зелено“ се намеси решително.

Димитър Илиев получи топката в 69-та минута, напредна и стреля от около 25 м, но ударът му мина над вратата.

Минута след това Карагерен проби и центрира опасно, но Мезаг успя да избие.

В 75-та минута Фал открадна топката в половината на съперника, проби през центъра и се озова сам срещу Пиргов. Нападателят се опита да преодолее технично стража и пусна топката покрай него, но тя мина на сантиметри от гредата в аут.

Три минути след това Гомис успя да открадне топката и да навлезе в наказателното поле, където се опита с остър пас да предостави за Илиев, но Ангелов се намеси решително.

Девет минути преди края Руан получи дълъг пас от Умарбаев, проби по крилото и центрира в пеналта, където непокрития Николаев засече с воле от въздуха, но топката мина над вратата.

Домакините продължиха с натиска си в следващите минути и се опитаха да стигнат до опасност с извеждащи подавания, но не стигнаха до удар към вратата на Ганев.

В последната минута на мача Стив Фуртадо бе изгонен с директен червен картон.

В добавеното време топката бе изсипвана в пеналта на „Берое“ и имаше сериозни разбърквания, но така и не се стигна до гол.

В последните секунди Карагерен стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира, но Ганев успя да спаси последното положение в мача.

„Локомотив“ (Пловдив) – „Берое“ 0:0

„Локомотив“: 1. Илко Пиргов, 61. Диниш Алмейда, 25. Лукас Масоеро, 4. Кристиан Гомис, 34. Петър Витанов, 39. Парвиз Умарбаев (85′- 50. Даниел Иванов), 44. Николай Николаев (90′- 5. Дейвид Малембана), 7. Момчил Цветанов (85′- 15. Георги Мавродиев), 14. Димитър Илиев (к), 9. Бирсент Карагерен, 19. Александър Иванов (65′- 11. Конър Руан); неизползвани резерви: 81. Ивайло Василев, 13. Видол Сейменски, 20. Иван Арамазов; старши треньор: Александър Тунчев;

„Берое“: 33. Генадий Ганев, 5. Теди Мезаг, 9. Мартин Камбуров (60′- 23. Кукула), 11. Алиун Фал (88′- 21. Кийлън Лебон), 17. Ибрахима Конте (90′- 2. Джуниет Али), 20. Стив Фуртадо, 18. Илиас Хасани, 25. Георги Ангелов (к), 19. Александър Василев, 6. Александър Цветков, 94. Илиян Стефанов; неизползвани резерви: 12. Душан Перниш, 15. Георги Динков, 66. Радослав Апостолов, 73. Иван Минчев; старши треньор: Петър Колев