Чуждестранни клубове следят сериозно една от звездите на Ботев Пловдив. Става въпрос за Па Конате. Националът на Гвинея е попаднал в полезрението на шведския ИФК Гьотеборг и италианския Парма, пише "Тема спорт". Досега в кариерата си 28-годишният ляв бек е играл в тези страни. На Апенините е носил екипа на СПАЛ Ферара през 2017/18, а преди и след това е играл в Швеция за Сундсавл, Йонкьопинг, Малмьо и Йостер.

Па Конате е бивш младежки национал на Швеция, като печели европейското първенство през 2015-а в Чехия. После обаче избира да играе за Гвинея. Левият бек дойде в Ботев Пловдив в началото на 2021 година от норвежкия гранд Розенборг, като до момента записа 44 мача и 5 гола за канарчетата. През зимата името му се завъртя за друг норвежки тим Волеренга.

Конате, който е роден в Малмьо, веднага се утвърди като основна фигура в състава на Азрудин Валентич. Той има договор с Ботев до лятото на 2023 година.

Засега от жълто-черния клуб ще изчакат да видят докъде ще продължи тимът в Лигата на конференциите и едва тогава ще мислят дали да се разделят с някои от играчите си при добри оферти.

В същото време на проби при канарчетата дойдоха още двама чужденци. Те обаче засега също ще са в дубъла, като французина Пепе. Двамата чернокожи футболисти изгледаха вчера контролата на Ботев Пд II срещу Лудогорец II в Оризари. Засега от Коматево не разкриват повече подробности за двамата състезатели.

Все пак не е изключено някой от тях да се появи в събота в спаринга на първия тим срещу Янтра Габрово.

Снимка: БГНЕС