Днес ще стане ясен отборът, който завършва на седмо място в крайното класиране след плейофите в Първа лига и ще играе респективно в бараж с четвъртия от първата шестица за Европа догодина. Славия посреща Локомотив София в поредното издание на старото столично дерби от 19:30 часа, а по същото време Арда гостува на Ботев Пд на „Колежа“.

Именно кърджалийци окупират седмата позиция в момента, с равен точков актив с шестия Славия, но с по-добри показатели в преките двубои с „белите“. Това стана факт, след като в миналия кръг тимът на Александър Тунчев направи магически обрат и повали селекцията на столичани с 3:2 у дома. Преди това в редовния сезон двата отбора си бяха разменили по един домакински успех с 1:0, а първият мач в плейофите на стадион „Александър Шаламанов“ завърши при нулево равенство.

Сега победа на Арда ще гарантира седмото място на Тунчев и компания в крайното класиране след плейофите и бараж с четвъртия, който ще стане ясен в сряда – към този момент това най-вероятно ще бъде съставът на Левски, който изостава на два пункта от третия ЦСКА 1948, кръг преди края. Съперниците на кърджалийците и Славия в последния ден от битката за седмата позиция – съответно Ботев Пд и Локомотив София, доиграват отдавна кампанията. „Канарчетата“ ще се опитат да запишат първи успех след завръщането на стадион „Христо Ботев“, докато „железничарите“ стигнаха до полуфиналите в турнира за Купата на България, където отпаднаха драматично от ЦСКА 1948 след продължения.

Ето и различните сценарии в битката за седмото място:

- Ако Арда и Славия запишат еднакви резултати утре, Арда ще завърши на седмо място заради по-добрите си показатели в преките мачове

- Ако Арда победи Ботев Пд, ще завърши на седмо място, независимо от резултата в София

- Ако Славия победи Локо София, ще завърши на седмо място, при положение, че Арда не спечели гостуването си в Пловдив. /БГНЕС 

Снимка: Lap.bg