Люис Хамилтън е показал нетърпение и това е било причината да дапусне грешка, която едва не го извади от състезанието на пистата „Имола“ вчера. 

Световният шампион преследваше Макс Верстапен, когато при изпреварване на изостаналия Джордж Ръсел се подхлъзна и излезе от трасето, навлизайки в чакъла. 

Стигна се до лек удар в стената, но британецът включи на задна предавка и успя да продължи, макар и да загуби много време. Той щеше да вземе съвсем малко точки, но имаше късмет, тъй като надпреварата бе прекъсната и след като бе рестартирана, успя да завърши втори. 

„Емоциите след състезанието са наистина много. Първо поздравления за Макс, който бе изключително солиден при трудните условия. Аз загубих позиция срещу него в началото и това усложни състезанието ми, но се движех добре. Показах обаче известно нетърпение, което не бе типично за мен и допуснах неочаквана грешка, което не ми се бе случвало от извество време“ обясни Люис. 

„Излязох от пистата и останах дълго време извън пистата. Не знаех какво да правя, но предпочетох да дам назад, защото иначе вероятно щях да се завъртя и да затъна. Просто отказах да повярвам, че състезанието е приключило. Благодарен съм за урока, който получих и за спечелените точки, които бяха наистина важни“ добави още лидерът на Мерцедес, който води с точка в генералното класиране пред Верстапен.