Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер се изказа доста иронично, след като Валтери Ботас елиминира и двете коли на отбора от битката в Унгария. 

Финландецът предизвика инцидент още в началото, в резултат на който Серхио Перес отпадна, а Макс Верстапен макар и да продължи, бе със сериозни повреди и завърши едва 10-и, губейки лидерската позиция от Люис Хамилтън. 

Това бе втора поредна надпревара, в която Биковете пострада от катастрофа предизвикана от директния им съперник, след като на „Силвърстоун“ Хамилтън прави Макс в стената, опитвайки се да го изпревари. 

„Страхотна стратегия от Мерцедес. Валтери свърши отлична работа за тях, след като извади от борбата и двете ни коли“ заяви Хорнер пред „Ауто Билд“. След случилото се той обяви, че не счита действията на Ботас за умишлени, но лошият късмет определено продължава да бъде за Ред Бул. 

Валтери получи наказание от 5 места на стартова решетка за състезанието в Белгия на 29 август, но според Хорнер това изобщо не е достатъчно. 

„Тази санкция изобщо не покрива щетите, които ни бяха нанесени. Предвид ограниченията в бюджета и разходите ни са брутални“ добави Хорнер, чийто тим ще трябва отново да смени двигателите на пилотите си, а това ще бъде сериозен проблем в по-късния етап от сезона. 

Босът на Мерцедес Тото Волф се извини за случилото се, но това със сигурност не топли Хорнер, чийто тим само за 2 състезания загуби преднина от 33 точки при пилотите и 44 точки при конструкторите в класирането.