Шампионът от турнира Мастърс Ян Бинтао се наложи над Мартин Гулд с 10-6 фрейма в първия кръг от Световното първенство по снукър, което както обикновенно се провежда в шефилдския театър "Крусибъл".

В срещата имаше и българско участие. Рефер на срещата бе Десислава Божилова, като тя се справи отлично и ще я виждаме още доста пъти до края на турнира.

След като вчера двамата приключиха при резултат 4-4 фрейма, днес доиграха своя двубой, като Ян Бинтао бе доста по-стабилният играч на масата и даде на своя опонент само две партии.

Първите два фрейма от втората сесия бяха доста фрагментарни, но китаецът успя да ги измъкне. "Крупието" от Лондон се бореше със зъби и нокти и 10-тата партия отиде на неговата сметка.

Последваха два сенчъри брейка(130, 116) от Бинтао, с които той се откъсна в резултата и съвсем отчаяха Мартин Гулд, който до края на мача успя да вземе само фрейм номер 15 и по този начин си взе довиждане със Световното първенство.

На другата маса по същото време своята първа сесия изиграха Антъни Макгил и Рики Уолдън. Там Макгил води с 5-4, а двамата ще доиграят мача си утре.

Ето какво още предстои в днешния ден:

16:30 часа - Джон Хигинс - Тян Пенфей (първа сесия)

16:30 - Дейв Гилбърт - Крис Уейклин (втора сесия) 7-2

21:00 - Стивън Магуайър - Джейми Джоунс (втора сесия) 4-5

21:00 - Нийл Робъртсън - Лян Уенбо (втора сесия) 6-3