Легендата на снукъра Джими Уайт продължи с чудесното си представяне в дебютното издание на ранкинг турнира ССТ Класик в Лестър, след като изхвърли от турнира Джъд Тръмп след победа с 4-2 фрейма в трети кръг на надпреварата.

Шесткратният финалист на световни първенства последва успехите си над бившия първенец на планетата Греъм Дот и бившия победител на Уелш Оупън Джо Пери със страхотна победа над шампиона на Мастърса. „Асото“ опита да се завърне от пасив 0-3, но Уайт запази хладнокръвие, за да достигне осминафиналите на ракинг турнир за втори път през сезона. По-рано той отстъпи на Джак Лисовски с 2-5 на Германския Мастърс през февруари.

Лондончанинът ще играе с китаеца Дзюнсю Пан по-късно този следобед за място в четвъртфиналите, след като Пан надви сънародника си Дзяхуей Съ с убедителното 4-0. Загубата на Тръмп сложи край и на надеждите му да се класира за силния турнир Тур Чемпиъншип в Хъл идната седмица (27 март-2 април). Той трябваше да стигне финала на Класик, но се присъединява към Рони О‘Съливан, Нийл Робъртсън, Марк Уилямс и Джон Хигинс в подготовка за Световното в Шефилд, което ще се проведе в периода 15 април-1 май.

За осминафиналите в Лестър прогресираха още Дейвид Грейс, Гари Уилсън, Лукас Клекерс, Джаксън Пейдж, Скот Доналдсън и Оливър Лайнс.