Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС европейския вицешампион по джудо Ивайло Иванов. Българският състезател завоюва сребърен медал в категория до 81 килограма на Европейското първенство, което се проведе в Прага, Чехия.  

По пътя към отличието Иванов записа победи над Никола Шилар (Франция), Марсел Черчеа (Румъния), бронзовия медалист от Световното първенство през 2018 г. Ведат Албайрак (Турция) и силния нидерландец Франк де Вит. В спора за титлата българският джудист отстъпи на грузинеца Тато Григалашвили. Миналата година Иванов отново достигна до среброто в турнира по джудо на Европейските игри в Минск, който беше със статут на европейски шампионат.

Почетен плакет от министър Кралев получи и треньорът на националния отбор по джудо Атанас Герчев. Воденият от него тим при мъжете се нареди на седмо място в отборното класиране.

На срещата присъстваха президентът на Българската федерация по джудо Румен Стоилов и  вицепрезидентът на централата Даме Стойков. Заедно с тях бяха и националите, които останаха на пето място в своите категории - Янислав Герчев (кат. до 60 кг), Борис Георгиев (кат. до 100 кг) и Ивелина Илиева (кат. до 57 кг). Министър Кралев ги окуражи, че ще имат много възможности да вземат реванш на големите състезания, които предстоят през 2021 г.

Ивайло Иванов, Янислав Герчев и Ивелина Илиева са поканени за участие в Мастърс турнира по джудо, който ще се проведе през януари в Катар. Надпреварата дава точки за класиране на Летните олимпийски игри в Токио. И тримата имат шансове за спечелване на квоти. Преди турнира националите ни ще проведат подготвителен лагер на Белмекен, който ще продължи от 2 до 23 декември.