Антъни Джошуа се изправя срещу Кубрат Пулев на 12 декември в първия си двубой, след като победи Анди Руис-младши в реванш преди почти една година. Единственото поражение на Джошуа бе именно от Руис при дебюта на британеца в Америка през юни 2019 г., когато той беше нокаутиран в седмия рунд.

Руис-младши шокира света онази вечер в “Медисън Скуеър Гардън” и неговият треньор по онова време Мани Роблес спомогна за това.

Докато битката на Джошуа срещу Пулев наближава, Роблес обясни кое може да помогне британецът да бъде победен.

“Дясната ръка. Ако пласирате дясната ръка в подходящия момент. Джеб в гърдите, джеб в тялото и завършите с дясната ръка. Ето къде чувствам, че Джошуа е уязвим. Видяхте това в битката срещу Поветкин. Повечето боксьори, които са успели да наранят Джошуа – са го правили с дясната ръка.

Джошуа е страхотен боксьор, страхотен човек, но и той е уязвим, и той е човек. Джошуа не е перфектен, допуска грешки. И ние се възползвахме от тези грешки през юни 2019 година. Пулев не е разходка в парк, той е опитен боксьор. Той определено е тип боксьор, който ще даде възможност на Джошуа да заслужи парите си. Пулев не е толкова бърз, колкото Анди, но ако разучат Джошуа, проучат го и подготвят добър игрови план, той може да бъде ефективен,“ каза Роблес, цитиран от "Монитор".