В края на една от най-предизвикателните години за последните няколко десетилетия, когато почти всички сектори, сред които и спортът, бяха блокирани заради пандемията от коронавирус, от Националната асоциация на бойните спортове (НАБС) още веднъж откриха начин да отдадат заслуженото на спортистите.  На 5 декември от 20:00 часа ще се проведат третите Годишни награди "Златен пояс" на Националната асоциация на бойните спортове.

В унисон със здравните препоръки и в интерес здравето на всички, церемонията ще се проведе в телевизионен формат. Тя ще се излъчва на живо по националната телевизия Bulgaria ON AIR, които са официален медиен партньор на събитието.

По време на нея ще бъдат връчени петте големи награди - статуетките „Златен пояс“ за 2020 година в категориите: „Най-добър спортист – мъже“, „Най-добър спортист – жени“, „Най-добър треньор“, „Ярка победа“ и „Вярност на традициите“. Всяка една от 12-те федерации-членки на НАБС ще има възможност да раздаде и индивидуални награди на своите бойци.

По време на телевизионната церемония специална награда на най-отличилия се професионален състезател през годината ще даде и най-голямата медия за бойни спортове у нас Boec.bg.

Годишните награди „Златен пояс“ се провеждат за трета поредна година по инициатива на председателя на НАБС и на Професионалната лига на Световния киокушин съюз шихан Иво Каменов. Целта на наградите е да отличат върховите постижения на състезателите и да се наградят усилията на всички, които работят за развитието на бойните спортове у нас.

Освен на живо по Bulgaria ON AIR, третата годишна церемония "Златен пояс" 2020 ще се излъчва в реално време и на boec.bg, boec.com, както и във фейсбук страницата на асоциацията.

Националната асоциация на бойните спортове е единствената организация в сферата на бойните спортове, акредитирана от Министерството на младежта и спорта на България. Тя е учредена през 2015 година, за да подпомогне, подкрепи и популяризира бойните спортове в България.

В нея членуват над 476 клуба от цялата страна и над 40 000 спортисти. Част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба.