Антъни Джошуа вярва, че първият от двата супер мача срещу Тайсън Фюри ще е още през юни тази година. Шампионът във версиите IBF, WBO и WBA на тежката категория в бокса обяви, че очаква сблъсъкът на гигантите да е в Лондон (вероятно на "Уембли") в началото на лятото.

Неговият промоутър Еди Хърн добави детайла, че се работи по това мачът да е в последния уикенд преди старта на футболното Евро 2020, пише "Монитор". Турнирът засега е в 12 града из континента, но УЕФА съвсем сериозно обмисля вариант да го премести изцяло във Великобритания, използвайки осем или дванадесет стадиона в Англия, Шотландия и Уелс.

При всички положения щабовете на Фюри и Джошуа не искат сблъсък на тяхното мегасъбитие с футболното, което ще вълнува целия свят. Евро 2021 започва от 11 юни и това означава, че 5 юни (събота) е датата, която изглежда като цел за боксовото шоу.

"Вярвайте ми, юни е целта ни - написа Джошуа в социалните мрежи. - Нямам търпение. Благодарности за усилията и от двете страни, хората от щаба на Фюри също вършат страхотна работа. Феновете също ще са доволни."

Самият Цигански крал не звучеше никак убедено, че това е възможно толкова скоро, когато говори в интервю миналата седмица. Но засега той запазва мълчание по думите на Ей Джей от тази сутрин.

Няма и официално съобщение от нито един от двата щаба. Фюри държи титлата във версия WBC и мачовете - един или два, както се очаква, ще са обединителни за поясите и определяне на абсолютния шампион в тежката категория.