Успешно за България започна втория ден на олимпийските квалификации по таекуондо. Владимир Далаклиев изигра повече от инфарктен мач срещу представителя на Полша Матео Счесновски в категория 68 килограма.

В първите две части съперникът на Далаклиев водеше в резултата, но в третата част бронзовият ни медалст от световното първенство през 2017 година направи поредица от силни удари и след нокдаун от страна на българина се наложи полякът да потърси лекарска помощ.

В крайна сметка редовното време завърши наравно 19:19 точки, но в продължението мощната атака на Далаклиев даде резултат и той излезе краен победител - 27:23 точки.

Бронзовата медалистка от европейското първенство Илина Иванова победи в първата си среща представителката на Израел Ривка Байех. В първата част и двете състезателки залагаха на сигурни атаки, като играеха точка за точка.

През втората играта се отвори и Илина направи поредица от удари, което в крайна сметка доведе до преднина с 19:16 за израелката. В решаващата трета част обаче Иванова получи ценни съвети от треньорите си Фарзад Золхадри и Николай Богданов, което даде резултат. Илина успя да обърне резултата в своя полза и се поздрави с краен успех 27:23 точки.

Квота за олимпийските игри в токио получават само победителите в олимпийските категории - 4 при мъжете и 4 при жените.