Все по-заплетена става картинката на върха в тежката категория след последните новини за спечеленото гражданско дело на Дионтей Уайлдър.

По-рано днес стана ясно, че арбитражен съд в САЩ е отсъдил в полза на „Бронзовия бомбардировач“ и по този начин задължава Тайсън Фюри да се бие за трети път с него.

Съдията е отсъдил, че трилогията трябва да се случи най-късно до 15-ти септември. Според запознати това не означава задължително, че Джошуа и Фюри няма да могат да се срещнат на 14-ти август, но за да се случи това, трябва:

  • или Тайсън Фюри да оваканти пояса на WBC
  • или Дионтей Уайлдър да получи обезщетение и да изчака мача между двамата британци

Именно вторият вариант бе напълно изключен от американски промоутър на „Краля на циганите“ – Боб Аръм. Шефът на „Top Rank“ заяви по-рано днес пред ESPN, че никой няма намерение да плаща на Уайлдър каквато и да е сума, за да се оттегли американецът за малко от картинката.

„Няма да плащаме нищо на Уайлдър“, заяви категорично Аръм, цитиран от Boec.bg.

„По-добре да го премахнем напълно от картинката и след това да си свършим нашата си работа. Фюри и Джошуа може да се пренасрочи за ноември или декември“, допълни промоутърът.

Той дори подчерта, че от „Top Rank“ са резервирали стадион в Лас Вегас за 24-ти юли, на който да се проведе трилогията между Фюри и Уайлдър.

До този момент все още няма нищо официално от Еди Хърн, Тайсън Фюри или Антъни Джошуа.