Джонатан Банкс, който е бивш треньор на легендарният световен шампион в тежка категория Владимир Кличко, определени Антъни Джошуа за фаворит в сблъсъка с Олександър Усик за световните титли (WBA Super, WBO, IBF и IBO) при най-тежките.

„И двамата са олимпийски шампиони, така че нито един не е за подценяване. Усик идва в дивизия, в която не е постигнал голям успех. Той е провел една битка в тежка категория. Той не пострада срещу Чисора, но това не беше лесна битка. Според мен, Чисора ще е труден съперник за всеки, защото той е едно от онези сурови, корави момчета и това е точно така“, сподели Банкс, цитиран от Boec.bg.

Усик и Джошуа ще се изправят един срещу друг на ринга на 25 септември, в сблъсък на двама олимпийски шампиони. Срещата ще се проведе на стадиона на футболния отбор Тотнъм.

„Давам на Джошуа предимството пред Усик, защото той е боксьор в тежка категория и доминира в тежка категория отдавна. Той има по-добър рекорд от нокаути и нокаутира боксьори от тежка категория, докато Усик все още не е нокаутирал боксьор от тежка категория. Така че по този аспект давам предимство на Джошуа, но Усик ще му причини много проблеми. Надявам се и се моля Джошуа да не го подцени, защото Усик ще му създаде много проблеми. Ако не внимавате, той ще ви създаде толкова много проблеми, че ще изоставате с десет рунда в дванадесет рундова битка. Той създава много проблеми. Така че те (екипът Джошуа) ще трябва да дадат най-доброто от себе си“, добави още Джонатан Банкс.

Антъни Джошуа има баланс от 24 победи (21, от които с нокаут) и 1 загуба (от Анди Руис-младши). Световният шампион на четири боксови организации (WBA Super, WBO, IBF и IBO) за последно се качи на ринга в края на декември 2020 година когато нокаутира Кубрат Пулев. В срещата бяха заложени всички пояси, а тя се проведе в зала „Уембли Арена“.

Олександър Усик е с баланс от 18 победи (13 с нокаут) и нито една загуба на професионалния ринг. Олимпийският шампион от Лондон 2012 година за последно се качи на ринга през октомври. На боксова гала, състояла се в „Уембли Арена“, Усик победи Дерек Чисора с единодушно съдийско решение.

Снимка: БГНЕС