Антъни Джошуа и Олександър Усик се изправиха един срещу друг по време на пресконференцията преди съботния сблъсък за световната титла в тежка категория. Енигматичният Усик се появи на днешната пресконференция, облечен като Жокера от „Батман“. Поясите на IBF, WBA и WBO ще бъдат заложени на карта на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ в събота вечер.

Усик разкри до известна степен каква тактика ще избере в утрешния мач. „Мисля, че на първо време ще бъде като шахматна партия. Хората говорят много. Те казват истината или не го правят. Всичко са приказки. Ще видим какво ще стане в събота. Силата не зависи от това дали си голям или малък. Тя се крие в духа на човек. Дейвид Хей бе три пъти по-малък от Николай Валуев, което доказва, че силата няма значение“, сподели украинският боксьор за Sky Sports.

Джошуа и Усик се посрещнаха с уважително докосване на юмруци и след като изгледаха сериозно опонента, се разделиха с напрегнато ръкостискане. „Намирам се в най-добрите дни от живота ми. Не съм лесен съперник за никого. Обичам да се бия. Трябва да има причина да бъда тук. Нещата станаха бързо. Трябва да има причина. Ако ми бяхте казали, че ще се бия с Кинг Конг, щях да се бия с него“, сподели Ей Джей. Промоутърът на Усик – Александър Красюк, благодари на световния шампион „за това че се е осмелил да приеме най-трудното предизвикателство в кариерата си“.

„Антъни ще се бие с всеки, който е на разположение, винаги го е правил“, отвърна треньорът на Джошуа Роб МакКракън. Джошуа добави: „Не бях на аматьорската сцена дълго време, за да знам за Олександър. Но проучвам много съперниците си и наистина ми харесва украинския стил и украинския народ. Срещнах се с Владимир Кличко, който бе феноменален шампион“. Той сравни и Анатоли Ломаченко, треньорът на Усик и баща на Васили Ломаченко, със собствения си треньор МакКракън.

Усик прехвърляше бележки, докато Джошуа говореше, след това избухна в смях в отговор на първия въпрос, който му бе зададен, преди да каже: „Аз и Антъни ще направим нова стъпка в историята, нещо, за което хората по-късно ще говорят и ще помнят“. Джошуа е устремен към това най-после да се изправи срещу шампиона на WBC Тайсън Фюри за абсолютната световна титла, ако преодолее последния си претендент. Усик ще се бори да стане едва третият боксьор в историята сле Ивендър Холифийлд и Дейвид Хей, който печели световни титли както в полутежката, така и в тежката категория.