Галерия

Дейвид Хей, който е бивш световен шампион в полутежка и тежка категория, смята, че неговият сънародник Антъни Джошуа може да си върне титлите. Припомняме, че „Ей Джей“ загуби с пълно съдийско единодушие сблъсъка с Олександър Усик, който се проведе пред над 65 000 зрители на стадиона на футболния отбор Тотнъм.

„Антъни Джошуа има шанс да си върне титлите, това ще бъде мега, мега мач. Битка, която вярвам, че Ей Джей може да спечели“, разкри Хей пред „iFL TV“, цитиран от Boec.bg.

„Гледайки тази битка, бихте казали, „няма“, но той има всичко необходимо, за да го направи. Но той трябва да промени много фундаментални неща в играта си. Просто гледайте отново битката с Дерек Чисора. Чисора постави игрови план на масата. Той няма физическите качества на Антъни Джошуа, но успя да спечели значително повече от рундовете в много, много равностоен бой. Така че, ако Антъни Джошуа използва физическите си качества в битката – не е добре да ги гледате в огледалото, те трябва да бъдат приложени в битка. Ако могат да бъдат наложени на Усик, той може да си върне титлите. Но ако се опита да проведе боксов мач или не направи нещо различно от онова, което правеше в събота вечер, пак ще стане същото“, завърши бившият номер 1 в две различни категории.

Загубата от Усик беше едва втора за Джошуа на професионалния боксов ринг. Английският боксьор, който е от нигерийски произход, има общ баланс от 24 победи (22 с нокаут) и 2 загуби (от Анди Руис-младши и от Олександър Усик).