Тайсън Фюри иска да направи три мача догодина и ако ги спечели, да сложи край на кариерата си. Това стана ясно от изказването на един от неговите мениджъри – Боб Аръм, предава Boec.bg. Легендата в този бизнес очаква световният шампион на WBC да успее да изиграе поне две срещи, които да го отведат до обединяване на всички титли в тежка категория.

„Циганския крал” изчаква решението на Световния боксов съвет, който трябва да посочи окончателно срещу кого ще прави задължителна защита. Дилиън Уайт е фаворит за позицията, но британецът чака от своя страна арбитраж след подаден иск от Ото Валин. Двамата бяха предвидени да се срещнат през ноември, но „Крадеца на трупове” се отказа с обяснението, че е контузен и това доведе до намесата на съда.

В същото време Фюри все още очаква и становище по темата с реванша между Олександър Усик и Антъни Джошуа. Двамата уж се разбраха за такъв, но няма нищо черно на бяло, а самият Ей Джей дори призна, че е готов да позволи на украинеца да направи мач с Фюри и след това победителят да се боксира с него.

„Тайсън иска да проведе три мача през 2022-а. След това ще видим какво ще се случи. Но това е твърде оптимистично. Според мен, максимумът двубои пред него са два”, сподели Аръм.

Агентът посочи и евентуалния развой на събитията. „Очаквам да видим Тайсън срещу Дилиън Уайт. Той е готов да направи доброволна защита срещу него, дори от WBC да не го посочат като задължителен претендент. След това смятам, че Фюри ще боксира за всички световни титли. Дали с Усик или Джошуа, това вече е друга тема”, каза още Боб Аръм.

Снимка: БГНЕС